Το σωφρονιστικό σύστημα "κατάφερε" ένα 25χρονο παιδί να τον κάνει φονιά στα 42

Ο Ιλία Καρέλι όταν φυλακίστηκε το 1997 ήταν 25 χρόνων. Το 2014 είχε μείνει 17 χρόνια στην φυλακή χωρίς να έχει σκοτώσει. Ο άνθρωπος αυτός δολοφόνησε έναν άγνωστο συνάνθρωπό του - φύλακα στο Μαλανδρίνο - για τρεις λόγους.

Ο πρώτος ήταν ο θυμός γιατί "αναγκάζόταν" σε μια κοινωνία σαν τη σημερινή να παρανομεί για να επιβιώσει. Να παρανομεί και τελικά να φυλακίζεται για αυτό.

Ο δεύτερος λόγος ήταν πάλι θυμός. Ενώ είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, έκανε αίτηση αποφυλάκισης, αλλά το αίτημά του είχε απορριφθεί. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μετά το φονικό μονολογούσε συνεχώς «φέρτε μου ένα σχοινί να κρεμαστώ», ενώ κατηγορούσε τον εισαγγελικό λειτουργό που δεν το άφησε ελεύθερο πριν από την δολοφονία.

Ο τρίτος λόγος είναι το άθλιο ελληνικό δήθεν σωφρονιστικό σύστημα : Φυλακίσατε ένα παιδί που δεν είχε σκοτώσει και καταφέρατε να τον κάνετε ως άντρα, φονιά! Εύγε!

Η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα έχει ξεφύγει και οι υπέυθυνοι κρύβονται στα πολυτελή σπίτια τους στο Ψυχικό και την  Κηφισιά. Φυλακίζονται άνθρωποι για ψύλλου πήδημα. Προφυλακίζονται άνθρωποι για ψύλλου πήδημα. Μέσα στις φυλακές η αγριότητα ξεκινά από το να τους βάζουν να κοιμούνται καταγής στις τουαλέτες, χωρίς γιατρούς και φάρμακα, μέχρι την εξωφρενική απόσταση μεταξύ πράξης και ποινής.

Η βαθύτατη παρακμή στην χώρα περιγράφεται και με την εγκατάλειψη στον χώρο των φυλακών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης