Το παζάρι: Σήμερα η λίστα προθέσεων - δεσμεύσεων με αρκετά θέματα εκτός (επειδή είναι εσωτερικής πολιτικής)

Μια έκθεση προθέσεων με διαρθρωτικά μέτρα που όμως ΔΕΝ θα ειναι κοστολογημένα θα στείλει σήμερα στους εταίρους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στη λίστα θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο Τομέα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνονται αλλαγές από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δεσμεύσεις για περαιτέρω ανεξαρτησία της γγ Δημοσίων Εσόδων, αλλά και προώθηση ιδιωτικοποιήσεων.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μίλησε στους Financial Times για "δομικές μεταρρυθμίσεις" με αναφορά σε τρόπους αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου σε καύσιμα και τσιγάρα, που -κατά τις εκτιμήσεις- θα μπορούσε να αποφέρει 2 δισ. ευρώ έως 2,5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Το ότι τα μέτρα δεν θα είναι κοστολογημένα, δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου, καθώς αυτά θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης