Το νοσοκομείο Κορυδαλλού ευτελίζει την Ελλάδα και στο εγχώριο σωφρονιστικό σύστημα διεθνώς

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης έχει φτάσει ο εξευτελισμός του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα ο διεθνής Τύπος δημοσιοποιεί φωτογραφίες - που έβγαλαν στο διαδίκτυο οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στην απελπισία τους - και γράφει καταγγελτικά κείμενα για την Ελλαδα. 

Τα διεθνή ρεπορτάζ περιγράφουν ένα... κατ' όνομα νοσοκομείο, στο οποίο όπως οι άρρωστοι φυλακισμένοι «εκτίουν ποινή θανάτου» : είναι στοιβαγμένοι 226 ασθενείς μολονότι η δυνατότητα φιλοξενίας δεν ξεπερνάει τους 60 ανθρώπους. Η επίβλεψη των αρρώστων, ορισμένοι από τους οποίους πάσχουν από βαριά νοσήματα, γίνεται από μόλις δύο γιατρούς.

Ο χώρος είναι βρώμικος, εγκαταλειμμένος, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, βασικά φάρμακα και υποδομή. Για παράδειγμα, κρατούμενος που είχε υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς κοιμόταν στον διάδρομο...

Μέχρι πρόσφατα, δε γινόταν κανένας διαχωρισμός μεταξύ των ασθενών, με αποτέλεσμα να εκφράζονται βάσιμοι φόβοι για εξάπλωση της φυματίωσης, της ψώρας κι άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

ΤΡΠΟΛΟΓΙΑ - ΑΛΛΟΘΙ

Στο μετάξύ το υπουργείο είχε καταθέσει τροπολογία η οποία και ψηφίστηκε, που προέβλεπε πως όσοι εκτίουν ποινές κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνο, έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, νεφρού ή είναι οροθετικοί, μπορούν να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την αποφυλάκισή τους, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

Η τροπολογία, ωστόσο, είναι καθαρά προσχηματική και ανεπαρκής καθώς αφορά ελάχιστους κι όπως επισημαίνουν οι κρατούμενοι εφόσον εξαιρεί έτσι κι αλλιώς όσους έχουν καταδικαστεί για «απεχθή αδικήματα».

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης