ΤΙΜΕ: Μαδούρο, Τραμπ, Τσίπρας, Τεμέρ (Βραζιλία), Ζούμα (Ν. Αφρική) οι πέντε πιο αντιδημοφιλείς ηγέτες του πλανήτη

Μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ανά τον κόσμο που είναι λιγότερο δημοφιλείς και από τον Ντόναλντ Τραμπ, δίπλα στους Νικολά Μαδούρο της Βενεζουέλας, Γιάκομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας βρίσκεται ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή λίγο πιο χαμηλά από το 40%. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο αν συγκριθεί με αυτό ηγετών ανά τον κόσμο.

Οι λόγοι που σύμφωνα με το περιοδικό έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη πτώση του Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις είναι το γεγονός ότι «έχει αναγκαστεί να δεχτεί ολοένα και περισσότερα μέτρα λιτότητας για να κρατήσει τη χώρα του στην επιφάνεια». Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι «ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα που προϋπήρχαν στην οικονομία με τη χώρα να έχει χάσει από την έναρξη της κρίσης περίπου το 25% του ΑΕΠ».

Αναφορά γίνεται στη συνέχεια και στη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, «ο οποίος με την "θρασύτητά του" απομάκρυνε το ενδεχόμενο για υποχωρήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους». Ακολούθησαν το δημοψήφισμα και το «όχι» το οποίο στη συνέχεια έγινε «ναι» καθώς «ο Τσίπρας αγνόησε την ετυμηγορία του λαού και προχώρησε στην υπογραφή του νέου μνημονίου, επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας σε έναν ήδη «εξαντλημένο λαό» και προκαλώντας ελάχιστη δημόσια κατακραυγή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης