Τα μαζεύουν για την " Αθηνά " και ετοιμάζουν αλλαγές

παιδεια, αθηνα

Οι αντιδράσεις για το σχέδιο “Αθηνά” στα πανεπιστήμια τελικά φέρνουν νέες αλλαγές στις ... αλλαγές του υπουργείου Παιδείας. Έτσι δεν θα γίνει μετακίνηση φοιτητών από πολλά τμήματα.

Από «κόσκινο» ξαναπερνά το σχέδιο «Αθηνά», καθώς ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος συναντά καθημερινά πανεπιστημιακούς, δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες αστοχίες του εγχειρήματος.

Σε φιλική συζήτηση με τους δημοσιογράφους τους εκπαιδευτικού ρεπορτάζ ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Τα ξανακοιτάζουμε όλα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Για να συμπληρώσει: «Εκτός από το επίπεδο του τοπικισμού, δε θέλουμε τμήματα που να στέκουν σαν «την καλαμιά» στον κάμπο . Το τελικό κείμενο του σχεδίου «Αθηνά» θα είναι έτοιμο τέλη του μήνα αρχές Μαρτίου " .

Στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο τμήμα με το οποίο συγχωνεύεται το Τμήμα. 

Πηγές αναφέρουν ότι :

- Δεν γίνονται οι αλλαγές που αφορούν στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πάτρας όπως και ότι οι 10.000 που θα μετακινούνταν από αυτά τα δύο ΤΕΙ προς Σέρρες και Μεσολόγγι αντίστοιχα τελικά δεν θα μετακινηθούν.

- Το τμήμα Μηχανολογίας Οχημάτων Θεσσαλονίκης   φαίνεται ότι παραμένει στη συμπρωτεύουσα, ενώ προβλεπόταν να πάει στις Σέρρες . Είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «Τα ξανακοιτάζουμε όλα . Εκτός από το επίπεδο του τοπικισμού, δε θέλουμε τμήματα που να στέκουν σαν «την καλαμιά» στον κάμπο ¨. 

- Μόνο 2 τμήματα της Γεωπονικής θα μετακινηθούν προς Φλώρινα. Το αρχικό σχέδιο ήθελε περισσότερους από 6.000 φοιτητές να μετακινούνται από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες και άλλοι περίπου 5.000 από Πάτρα προς Μεσολόγγι.

- Ενώ αρχικά από τη Θεσσαλονίκη θα μετακινούνταν στις Σέρρες 6 τμήματα τελικά αυτά των Οχημάτων και Ηλεκτρονικής θα παραμείνουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως, θα δοθεί στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αύριο, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα κάνει ανακοινώσεις για το θέμα των προτύπων σχολείων, στα οποία θα ξαναμπούν εξετάσεις από το δημοτικό στο γυμνάσιο, ενώ πιθανότατα να δοθεί παράταση στο θέμα των μετεγγραφών. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης