Τα επόμενα τέσσερα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Τα νομοσχέδια αυτά είναι:

  • Επανασύστασης και λειτουργίας της ΕΡΤ. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.
  • Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος. Το σ/ν θα γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το σ/ν της ΕΡΤ Α.Ε.
  • Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
  • Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

O απολογισμός των δύο μηνών

Συμπληρώνοντας δύο μήνες ζωής, η κυβέρνηση κάνει απολογισμό έργου σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και νομοθετικό, τονίζοντας ότι στο σύντομο αυτό διάστημα έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης