Σύσσωμη η οικογένεια Ψωμιάδη στον ανακριτή για εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Το άνοιγμα λογαριασμών έφερε στο φως αρκετά εκατομμύρια που δεν είναι βέβαιον ότι θα μπορέσει να τα δικαιολογήσει η οικογένεια Ψωμιάδη, από τις φορολογικές της δηλώσεις. Έτσι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης όλων των μελών της οικογένειας.

Πρώτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο Σταύρος Ψωμιάδης, που δήλωσε την επιθυμία του να μην λάβει προθεσμία για την απολογία του και βρίσκεται ήδη ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Στην ανακρίτρια εμφανίσθηκε, επίσης, η αδελφή του Στ. Ψωμιάδη, Χριστίνα. Οι συνήγοροι των δύο παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη διευκρίνισαν ότι οι εντολείς τους εμφανίστηκαν  όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και πριν αυτά εκτελεστούν.

Στην Ευελπίδων βρίσκεται προς συμπαράσταση των παιδιών της η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης