Σφίγγει ο κλοιός για τους συντρόφους του Ξηρού

Όλο και πιο κοντά στους συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική καθώς όπως σημειώνουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη διπλή σύλληψη των φερομένων ως συνεργών του αρχιτρομοκράτη, του 53χρονου Χ.Π. και του 37χρονου Αλβανικής καταγωγής H.K., βρίσκονται κοντά στα ίχνη και των άλλων ατόμων που ετοίμαζαν το χτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται, συνολικά, κοντά στους δέκα.

Οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία τους συνέλαβε χθες στην Καλαμάτα και σύμφωνα με τους αξιωματικούς ο 53χρονος ημεδαπός ήταν «στενός» συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και βασικό μέλος της νέας σκληρής τρομοκρατικής «ομάδας» που είχε δημιουργήσει. Πρόκειται για απότακτο αστυνομικό με καταγωγή από το Οίτυλο Λακωνίας. 

Ο Αλβανός φέρεται να είναι αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα στην Ανάβυσσο και παρουσιαζόταν στην περιοχή ως υπαξιωματικός του Π.Ν. χρησιμοποιώντας το όνομα «Θεοχάρης». 

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην στενή επιχειρησιακή «ομάδα» Ξηρού. Ήταν αυτοί που τον βοήθαγαν να αποκτήσει τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στις γιάφκες της Αναβύσοου και του Λουτρακίου, ενώ αμέσως μετά την σύλληψη του Ξηρού διέφυγαν από την Αθήνα με προορισμό την Καλαμάτα όπου και τελικά χθες με συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν. 


Σύμφωνα με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση ο Χ. Π. και H. K κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.
 
Ο ανακριτής προχώρησε χθες στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες ενώ ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και τους υπόλοιπους συνεργούς του Ξηρού αλλά και την νεαρή φοιτήτρια με το όνομα Αγγελική καθώς εκτιμάται ότι ήταν αυτή που βοήθησε τον αρχιτρομοκράτη μετά την περυσινή απόδρασή του. 

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια των συνεργών του Ξηρού στη Γλυφάδα και στον Κολωνό, αλλά και στο πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στο χωριό Χοτάσια της Μάνης μήπως βρουν κάποιο ακόμα στοιχείο που θα τους οδηγήσει πιο κοντά στα υπόλοιπα μέλη χωρίς ακόμα να έχουν πραγματοποιηθεί οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης