Συνεχίζεται η διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic - Ένας νεκρός ελληνικής υπηκοότητας - Στους 316 οι διασωθέντες

Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των 478 επιβαινόντων στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Ανκόνα. Ένας νεκρός, ελληνικής υπηκοότητας και 316 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός σύμφωνα με tweet του Λιμενικού το οποίο αναρτήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 09:35 το πρωί της Δευτέρας (29/12). Ακόμη 161 επιβάτες παραμένουν στο Norman Atlantic.

Νωρίτερα χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον γιο του Γιώργου Δούλη, ο οποίος έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να σωθεί από το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΑΝΕΚ, η ρυμούλκηση του πλοίου έχει σταματήσει από το πρωί, καθώς έχει δωθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών. Ενώ, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος στο φλεγόμενο πλοίο έχει επιβιβαστεί ομάδα γιατρών ενώ στους επιβάτες έχουν μοιραστεί είδη πρώτης ανάγκης. Όπως είπε στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 2 ελληνικά Super Puma ενώ στο έργο τους συνδράμει ακόμη ένα ελικόπτερο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης