Στουρνάρας: Με μεγάλη... ευαισθησία θα ξεκινήσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Στην Ελλάδα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Με... πόνο ψυχής ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά ανακοίνωσε το άνοιγμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ και η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009.

Το θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα» (!!!).

Φυσικά η κυβέρνηση ΑΓΝΟΕΙ προκλητικά το γεγονός ότι η αξία των ακινήτων αυτών βρίσκεται στο ένα τρίτο ή έστω στι μισό της δανειακής υποχρέωσης! Αν λοιπόν οι Τράπεζες προσάρμοζαν τα δάνεια στην πραγματική αξία κάθε ακινήτου πολλοί οφειλέτες ίσωα κατάφερναν να ανταποκριθούν. Δεν το κάνουν αν και σε ξένα φαντς τα πουλάνε μαζικά στο 20% της αξίας τους. 

Στους μεγαλοκαραχαρίες ξεπουλάνε, στους κατατρεγμένους τους το κλέβουν. Πάντως η κυβέρνηση μοιάζει αδύνατον να προσπαθήσει να περάσει αυτό το μέτρ μέσα στον Σεπτέμριο, εκτός πια αν θεωρεί ότι η κοινωνθκή αντίσταση στην Ελλάδα είναι μηδενική.

Υπενθυμίζεται ότι η πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και δη στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως οι κ. Πάρ. Κουκουλόπουλος και Οδ. Κωνσταντ ινόπουλος, αλλά και βουλευτές, όπως οι κ. Μιχ. Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Και τούτο διότι είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε μια τέτοια ρύθμιση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης