Στουρνάρας (με έπαρση): Έχουμε βάλει φυλακή πάνω από 650 επώνυμους φορο-οφειλέτες

Eντυπωσίασε αρνητικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας όταν αποκάλυψε σε παρεμβασή του στο Mega ότι οι αρχές "έχουν ήδη στείλει στη φυλακή 650 επώνυμους Έλληνες για χρέη στο Δημόσιο"! Μάλιστα ο υπουργός αναρωτήθηκε: "Τι άλλο να κάνουμε;".

Ο κ. Στουρνάρας φαίνεται να αγνοεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φυλακισμένων (αλλά και όσων συλλαμβάνονται), δεν είναι απατεώνες αλλά συνεπείς για πολλά χρόνια επιχειρηματίες, τους οποίους κατέστρεψε η κρίση. Το κράτος αντί να συνδράμει με μέτρα ανακούφισης στην καταστροφή τους, τους αποτελειώνει απάνθρωπα. Είναι αυτός λόγος να υπερηφανεύεται ο υπουργός;

Απόδειξη ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν καταστραφεί είναι ότι έχουν χάσει όλη την περιουσία τους, δεν έχουν πια επιχείρηση, δεν έχουν παρανομήσει πουθενά... (Υπάρχουν πάντως και οι λίγοι που δεν πλήρωναν φόρους για να ζουν πολυτελώς αλλά αυτοί είναι λίγοι, που σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν και δεν φυλακίζονται..!).

Ο σκληρός ποινικός διωγμός των φορο-οφειλετών επίσης, επήλθε εκ των υστέρων αιφνιδιάζοντας μια αγορά που κατέρρεε. Πάντως  ο Στουρνάρας μιλά ανοικτά και για την δημιουργία φορο-φυλακών...

Η παρέμβαση Στουρνάρα στο Mega έγινε με τον υπουργό να δηλώνει ότι δεν θα μπει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα (ήδη είναι πάνω από... 40!), αλλά είναι πασίγνωστο ότι συζητούν ακόμα και φόρους στα... αγροτεμάχια.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τάσσονται υπέρ του μηδενικού αφορολογήτου, προκειμένου ο φόρος να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης