Στα 12,5 δισ. ευρώ οι φόροι που δεν εισπράχθηκαν τους πρώτους 11 μήνες του 2014 - Δημιουργούν κοινωνία δια βίου οφειλετών

Η διαρκής ύφεση νικά τα... ψεύδη περί δήθεν ανάπτυξης. Απλήρωτους φόρους 1,6 δισ. ευρώ άφησαν και το Νοέμβριο οι φορολογούμενοι.

Η καθυστέρηση αποδίδεται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στην αναμονή για τη ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων, αλλά δεν είναι έτσι. Από τα 3.700.000 οφειλέτες ούτε 500.000 οφειλέτες δεν θα ρυθμίσουν και όσοι το κάνουν θα είναι για μικροποσά.

Η πραγματική αιτία είναι η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών που επιβαρύνεται διαρκώς..

Σε κάθε περίπτωση, ύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή του έτους έφτασαν το Νοέμβριο στα 12,5 δισ. ευρώ.
Από αυτά έχουν εισπραχθεί μόλις 1,8 δισ. ευρώ δηλαδή το 14,4% των νέων οφειλών έναντι στόχου για εισπράξεις στο 25%. Έτσι το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων (παλαιές και νέες οφειλές) ανήλθαν στο τέλος Νοεμβρίου στα 72,7 δισ. ευρώ.
Το ποσό των 72,7 δισ. ευρώ είναι το διαζρονικό αστείο των πολιτικών. Είναι εντελώς εικονικό. Περιλαμβάνει ποσά πτωχευμένων, νεκρών, καταεστραμμένων κ.λπ. Εισπρακτές είναι περί τα 17-18 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να διαγραφούν.
Δεν τα διαγράφουν - αντιθέτως τα... τοκίζουν - κρατώντας χιλιάδες ανθρώπους σε ισόβια ομηρία. Εκατομμύρια Έλληνες είναι πλέον δια βίου οφειλέτες. Δεν μπορούν να ξεχρεώσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης