Σκοτεινή υπόθεση υποκλοπών και έρευνα σε Καρχιμάκη

Σοκ από ανάκριση που διενεργείται για δύο υποθέσεις που αφορούν τις υποκλοπές οι οποίες καταγγέλθηκαν δημόσια το 2005, αλλά και τις καταγγελίες που διερευνώνται για σχεδιαζόμενη απόπειρα κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Φτάσαμε σε έρευνα στο σπίτι του Καρχιμάκη αλλά και εναντίον του δίωξη.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την έρευνα των δύο αυτών υποθέσεων, έχει στα χέρια του καταθέσεις από πρώην υπαλλήλους και στελέχη της ΕΥΠ, αλλά και άλλους που δίδουν χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες ερευνώνται προκειμένου οι ελληνικές δικαστικές αρχές να καταλήξουν στο αν έγιναν και από ποιους υποκλοπές σε βάρος τότε κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών.

Τα προϊόντα των υποκλοπών 40 ατόμων, σύμφωνα με λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Καραμανλή στις 2 Φεβρουαρίου 2006, εκτρέπονταν σε υπολογιστή μέσω των τηλεφώνων-σκιών και οδηγούνταν μεταξύ των άλλων σε δύο αριθμούς στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Η έρευνα για τους αριθμούς αυτούς δεν οδήγησε σε κάποια κρατική υπηρεσία των Ην. Πολιτειών. Στο πλαίσιο της αποκάλυψης του παρείσακτου λογισμικού υποκλοπών στο δίκτυο της Vodafone, είχε ερευνηθεί και η υπόθεση του θανάτου του στελέχους της εταιρείας Κώστα Τσαλικίδη, που αποδίδεται από τη δικαστική έρευνα σε αυτοκτονία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης