Σε ελεύθερη πτώση η αγορά. Καταρρεόυν οι τζίροι την ώρα που έρχονται αβάστακτοι φόροι (ένας κάθε μήνα)

αγωνία

Όλα γίνονται χειρότερα στην αγορά. Η ασφυξία των μικρών επιχειρήσεων και η απελπισία των ανθρώπων ξεπερνά κάθε προηγούμενο και επιβεβαιώνει αυτούς που πρόβλεπαν (και το molonoti.gr) ότι το 2014 θα είναι η χειρότερη χρονιά για τους Έλληνες (μέχρι την επόμενη...).

Το ντόμινο της καταστροφής ξεκινά από την ένδοια όλο και περισσότερων Ελλήνων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, συνεχίζεται με την κάθετη πτώση των τζίρων σε κάθε κλάδο της αγοράς και ολοκληρώνεται με την αυξημένη φορολογική επέλαση του κράτους, που πολλαπλασιάζει τους οφειλέτες μέσω των εικονικών εισοδημάτων - φόρων.

Η "Καθημερινή" π.χ. γράφει επί λέξει : "Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου. Περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου οι νέες οφειλές στο Δημόσιο να ξεπερνούν τα 4,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή κάθε μήνα από την αρχή του έτους δεν πληρώνονται φόροι ύψους 1,075 δισ. ευρώ".

Στο μεταξύ πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι εν μέσω ΑΝΕΧΕΙΑΣ, τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, καθώς και του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων. Μάλιστα από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν KAΘE MHNA  ένα τουλάχιστον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώστε επίσης ότι ελάχιστοι οφειλέτες έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις, δεδομένου ότι δεν μπορούν να είναι συνεπείς ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επίσης το κράτος εξακολουθεί να καθυστερεί προκλητικά την καταβολή υποχρεώσεών του προς την αγορά (π.χ. επιδοτούμενα προγράμματα του... 2011).

Στα παραπάνω η τρόικα δεν... χαμπαριάζει. Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η εξάντληση όλων των μέσων για την είσπραξη των οφειλών ειδικά από εκείνους που χάνουν τη ρύθμιση στην οποία έχουν υπαχθεί. Δεν έχουν; Κυνηγήστε τους! Αυτή είναι η εντολή!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης