Σάμος: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Νετανιάχου ήταν ο πιλότος που σκοτώθηκε

Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κατά την πτήση προς την Ελλάδα τη Δευτέρα όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη κοντά στη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο, ένα Cessna 172, ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος, αναχώρησε από το Ισραήλ και «αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσέγγιση του αεροδρομίου του νησιού». Φαίνεται ότι το αεροπλάνο υπέστη τεχνικό πρόβλημα και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πριν συντριβεί.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex, βοήθησε το Ελληνικό Ναυτικό στην έρευνα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα θύματα της συντριβής αναγνωρίστηκαν ως ο Χάιμ Γκαρόν, ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο και η σύζυγός του, Εστί.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα JPost, ο Γκαρόν, πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών, υπηρέτησε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για διαφθορά που διεξάγεται κατά του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Για την πτώση μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δύο επιβαινόντων, ενημερώνει σχετικά με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο  επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στο αεροδρόμιο του νησιού.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης