Πόσο ανεξάρτητη είναι (και) σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη στα κορυφαία θεσμικά της όργανα; Υπάρχουν βαθύτατες υποψίες ότι είναι σταθερά ελεγχόμενη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία ώστε να συνδράμει στις δικές της επιλογές.
Κορυφαία "υποψία" για κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη ήταν η περίπτωση της "Χρυσής Αυγής". Δεκάδες ομάδες μελών της περιπολούσαν στους δρόμους και έδερναν αλλοδαπούς ή κατέστρεφαν καταστήματά τους. Όπως απεδείχθη υπήρξαν πάνω από 1.000 καταγεγραμμένα περιστατικά. Μάλιστα είχαμε νεκρό στα Πετράλωνα και βαριά τραυματισμένους σε νοσοκομεία.
Μερίδα του τύπου αναρωτιόταν γιατί δεν υπήρχε κινητοποίηση των Αρχών για αντιμετώπιση της κατάστασης. Ξαφνικά όταν ο κ. Σαμαράς έκρινε ότι πρέπει να επιχειρήσει την διάλυση της "Χρυσής Αυγής" για να αποσπάσει τα ποσοστά της εν όψει εκλογών και με αφορμή την δολοφονία Φύσα, η κινητοποίηση της Δικαιοσύνης ήταν απόλυτη:Για παράδειγμα, προφυλακίστηκαν ακόμα και βουλευτές της που δεν είχαν καμία σχέση με την δολοφονία Φύσα.
Τώρα έχουμε την περίπτωση Ντογιάκου (είναι ο δικαστικός λειτουργός που άνοιξε τον φάκελο "Χρυσή Αυγή"...). Ο κ. Ντογιάκος χάνει τη θέση του ως προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών και δεν μπορεί να θέσει και υποψηφιότητα στις εκλογές του προσεχούς Σαββάτου που γίνονται στη συγκεκριμένη Εισαγγελία.
Γιατί; Μα γιατί του έβαλαν μια πειθαρχική ποινή 40 ημερών μόλις 3 ημέρες πριν τις εκλογές. Αν του την έβαζαν πριν δυο μήνες ή μετά από 5 ημέρες θα μπορούσε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα όπως ήδη είχε αποφασίσει, κάνοντας χρήση πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης που έδιδε τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, σε νυν προϊσταμένους δικαστικών υπηρεσιών να επανεκλέγονται.
Τώρα μόλις του κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος οφείλει να εγκαταλείψει τη θέση του προϊσταμένου, στην οποία θα παρέμενε έως το τέλος του μήνα, οπότε και θα αναλάβει όποιος κερδίσει τις εκλογές.
Τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα παραδείγματα. Επί Σαμαρά και με το άγχος των εισπράξεων κορυφαίοι εισαγγελικοί λειτουργοί πίεζαν καθημερινά και απαιτούσαν από τους δικαστές όλης της χώρας βαρύτερες ποινές στα φορολογικά δικαστήρια ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρέπεμπαν στο πειθαρχικό δικαστές! Ήσαν το μακρύ χέρι του Υπ. Οικονομικών δηλαδή "βοηθώντας στις εισπράξεις".
(Αυτοί έβλεπαν τους αριθμούς και τις ποινές ενώ οι δικαστές σε όλη την χώρα ότι δίκαζαν πτωχευμένους και κατεστραμένους ανθρώπους δείχνοντας επιείκεια και ανθρωπιά).
Αλλά και σήμερα αναρωτιέται κανείς τι θα πει το ΣτΕ στον ξεκάθαρα αντισυνταγματικό - το λένε όλοι - διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Μια απόφαση υπέρ της κυβέρνησης με λεκτικές κατασκευές θα μας πείσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.