Πρόσωπα και καταθέσεις σε σχέση με Βατοπέδι και Proton Bank, εμπεριέχονται στην λίστα Λαγκάρντ

Μεγάλες καταθέσεις προσώπων και εταιρειών που έχουν σχέση με τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Proton Bank, ανακάλυψαν οι οικονομικοί εισαγγελλείς στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στους δικαστικούς που έχουν αναλάβει τις σχετικές υποθέσεις.

Η αποκάλυψη αυτή αποδεικνύει ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και διαφωτιστική. Συνεπώς, η χρήση της ήταν επιβεβλημένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία, μια αντίστοιχη λίστα ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ από γερμανική Εφορία αντί 8 εκατ. ευρώ! Όμως οι μετέπειτα έλεγχοι απέφεραν φορολογικά έσοδα 2,5 δισ. ευρώ!

Στην Ελλάδα οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης έχουν κληθεί να καταθέσουν για να εξηγήσουν αυτή την αδράνεια έναντι της λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα καταθέσουν τις εξηγήσεις τους με γραπτά υπομνήματα.

Θυμίζουμε ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους, υποστηρίζοντας ότι το υλικό έφτασε στα χέρια τους ατύπως. Καπελέρης και Διώτης έχουν εξαιρετικό έργο στηβν διαδρομή τους. Είναι αυτοί που άλλαξαν τον προσανατολισμό του ΣΔΟΕ (ιδιαίτερα ο κ. Διώτης) και η υπηρεσία άρχισε να ασχολείται με την μεγάλη φοροδιαφυγή.

Σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ, η απόλυτη ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς. Αυτοί την έκρυψαν, δεν απαίτησαν να αξιοποιηθεί, δεν την ενεργοποίησαν ποτέ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης