Προφυλάκιση από το... μέλλον για τον Β. Ρέστη!

Για... μελλοντικές υποθέσεις φαίνεται ότι προφυλακίστηκε ο εφοπλιστής κ. Βίκτωρ Ρέστης. Κρίθηκε προφυλακιστέος για άγνωστη ακόμη υπόθεση, αφού για αυτήν που συνελήφθει επέστρεψε ολόκληρο το επίμαχο ποσό (5,8 εκατ. ευρώ) σύν τους τόκους (άλλα 400.000 ευρώ)! Συνεπώς τυπικά και ουσιαστικά αδίκημα δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής εισαγγελέα και ανακριτή, ο επιχειρηματίας ναι μεν μπορεί να επέστρεψε τα χρήματα, πλην όμως, με την απόφασή του αυτή δεν έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, καθώς δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει...

Η αλήθεια είναι ότι οι ανακριτικές αρχές θεωρούν πως ο κ. Ρέστης σύντομα θα βρεθεί με νεες κακουργηματικές κατηγορίες για πολύ μεγαλύτερα ποσά, που τα εισέπραξε με θαλασσοδάνεια και μέσω δαιδαλωδών διαδρομών με off shore εταιρείες τα έκανε δικά του.

Συνεπώς με τις νεες διώξεις να είναι καθ΄οδόν, φαντάζει λογική η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να κριθεί ο επιχειρηματίας ύποπτος φυγής, καθώς ως κάτοχος δεκάδων εξωχώριων εταιρειών, έχει τη δυνατότητα να διαφύγει στο εξωτερικό.

Μετά την απολογία του, ο Βίκτωρας Ρέστης οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, δίχως να κάνει δήλωση ούτε ο ίδιος ούτε οι δικηγόροι του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης