Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στον 19χρονο Γεωργιανό, ο οποίος χθες το πρωί εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών και χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και τραυμάτισε με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν σε άμυνα, οδηγήθηκε στη συνέχεια σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Πώς «τρύπωσε» στο σχολείο ο 19χρονος Γεωργιανός
Νωρίτερα, ο φύλακας του σχολείου περιέγραψε στο "protothema.gr" πώς ο δράστης «τρύπωσε» ανάμεσα στους μαθητές που έμπαιναν στο κτίριο και έτσι κατόρθωσε να φτάσει μέχρι το προαύλιο όπου χτύπησε τον 17χρονο από την Νιγηρία. Όπως είπε, ο δράστης ήταν ψύχραιμος και είχε κρύψει στο παλτό του τα όπλα με τα οποία επιτέθηκε στα θύματά του.

«Εγώ έρχομαι εδώ 6:30, 7:30 ανοίγω την πόρτα. 8 παρά έρχονται τα πρώτα παιδιά. Μπαίνουν τα παιδιά. Αυτός εδώ, ο Γεωργιανός καθόταν εδώ κυριλέ, με το παλτό του. Ήταν και 5-6 Γεωργιανοί εδώ, δεν τους ξέρουμε. Αυτός εδώ είναι ο αδελφός αυτού που μάλωσε με τον Νιγηριανό. Μου είπε ότι περίμενε να δώσει κάτι στον αδελφό του, κλειδιά, δεν κατάλαβα. Ήρεμος ήταν.

Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα προφανώς πέρασε μαζί τους. Εγώ δεν τον είδα. Και αυτός όπως ανέβαιναν τα παιδιά πάει και βρίσκει τον Νιγηριανό, τον κοπανά στο κεφάλι» ανέφερε ο φύλακας ο οποίος άκουσε το διευθυντή να του λέει πως κάποιος εκτός σχολείου τον έχει μαχαιρώσει.

«Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει, τι κάνεις εκεί;». Πάει να τον χωρίσει και του σκάει τη μαχαιριά.

«Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε, παίρνω κατευθείαν το διευθυντή και μου λέει "με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός". Του είπα να πάρω την Αστυνομία και μου είπε ότι την πήραν οι καθηγητές» τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν «ψυχρό» δράστη ο οποίος αποπειράθηκε να φύγει σαν κύριος από την είσοδο του σχολείου προτού επιτέθει με το μαχαίρι στους Αστυνομικούς οι οποίοι τελικά του πέρασαν χειροπέδες. «Κατευθείαν κλείνω την πόρτα και ήρθε με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε μου μιλούσε και ήθελε να βγει.

Του λέω "φίλε δεν βγαίνει κανένας". Αυτός φεύγει κατευθείαν, κανένα 20λεπτο τον έψαχναν οι Αστυνομικοί. Και μετά φάνηκε στο υπόγειο με το ασανσέρ. Απείλησε και τους Αστυνομικούς με το μαχαίρι αλλά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης