Πλασκοβίτης: "Μόνο μετατάξεις, όχι απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα"

«Φιλόδοξο» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας και της μετάβασης σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, επιβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει το θέμα στις συγκοινωνίες και σε περίπου άλλους δύο τομείς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα και πως αυτό που συζητά η κυβέρνηση είναι μόνο μετατάξεις.
Δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις, αφού όπως είπε, «αυτό που ενδιαφέρει τους εταίρους μας είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της εφεδρείας».

Σε περίπτωση που η τρόικα ζητήσει περαιτέρω παρεμβάσεις, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι το κράτος μπορεί και λειτουργεί και αναφέρθηκε σε φορείς, όπως οι συγκοινωνίες, όπου ήδη υπάρχουν κενά και παρατηρούνται προβλήματα.

Όσον αφορά στα φορολογικά θέματα, ο κ. Πλασκοβίτης παραδέχθηκε ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών έχει συντελεστεί σε μεγάλη έκταση, αλλά υπάρχουν κάποια πεδία που θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν, όπως η δυνατότητα περιορισμού φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το πραγματικό εισόδημα.

Ακόμη, δήλωσε ότι εξετάζεται η επαναφορά αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνδυασμό με το πόθεν έσχες.

Τέλος, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επανεξετάσει το ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ενώ για το χαμηλό ΦΠΑ σε κάποιες περιοχές δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης