Παρακολουθώντας κινητά... φυλακισμένων ξέρουν τι σχεδιάζουν

Ο Βλαστός, όπως και άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές, διοικεί μεγάλες παράνομες επιχειρήσεις, μέσα από την φυλακή. Πώς τα καταφέρνει αν και είναι 15 χρόνια στην φυλακή; Με την βοήθεια και κινητών τηλεφώνων που υπάρχουν σε κάθε φυλακή, παράνομα φυσικά.

Οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια για την ύπαρξη αυτών των κινητών για έναν απλό λόγο: Γιατί τα παρακολουθούν, συλλέγοντας πληροφορίες για την παράνομη δράση εκτός φυλακών. Θεωρείται βέβαιο ότι μια τέτοια παρακολούθηση έδωσε έγκαιρα και την πληροφορία ότι ο Βλαστός ετοιμάζεται να δραπετεύσει με ελικόπτερο. Έτσι αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς η απόπειρα στις φυλακές Τρικάλων.

Στο μεταξύ στο ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση βρέθηκαν ένα πιστόλι GLOCK, τρία όπλα τύπου καλάσνικοφ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας είχε αποσταλεί με φαξ από ξενοδοχείο του Πηλίου στην εταιρία του Ασπροπύργου για την ενοικίαση του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση.

Όσον αφορά στις δύο γυναίκες που φέρεται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση και την εκτέλεση της απόδρασης του Βλαστού, είναι από Ρωσία και έγινε γνωστό ότι παρελήφθησαν από το ελικόπτερο από την περιοχή του Πηλίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης