Παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα Μαρινάκη - Δικογραφία για παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο - Ο ίδιος δεν εκτίθεται πουθενά

Ο κ. Ευ. Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού εγκαλείται δικαστικά για σοβαρά παραπτώματα σύμφωνα με αποκάλυψη του ΣΚΑΙ συμφερόντων Αλαφούζου (προέδρου του Παναθηναϊκού..!). Μάλιστα οι κατηγορίες που του αποδίδονται συγκεντρώθηκαν και με παρακολούθηση συνδιαλέξεών του, καθώς και συνεργατών του. ο ΣΚΑΙ τηλεοπτικά το είχε πρώτο θέμα δίνοντας την μέγιστη δυνατή διάσταση στο θέμα από δημοσιογραφική σκοπία.

Η κεντρική κατηγορία είναι ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.

Σύμφωνα με την Δικαιοσύνη ένα δημοσίευμα της "Καθημερινής" (ιδιοκτησίας Αλαφούζου...) ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι έρευνες (αφορούσε την κατάρτιση πινάκων διαιτησίας από την ΕΠΟ του κ. Σαρρή). Μάλιστα υπάρχει καταγγελία του κ. Χρ. Σάββα πρώην διαιτητή και προέδρου της ΕΠΣ Κοζάνης, που μιλά για εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν διάφοροι παράγοντες (αναφέρει ονόματα).

Στην δικογραφία υπάρχουν και αναλυτικοί διάλογοι προσώπων που θεωρούνται αποκαλυπτικοί. Δεν είναι όμως. Μια προσεκτική ανάγνωση δείχνει συνήθεις συνομιλίες με την ελευθεριότητα που διακρίνει κάποιον που μιλά εκ του ασφαλούς σε έναν γνωστό του. Οι διάλογοι είναι κυρίως του Θεοδωρίδη - ο Μαρινάκης είναι εξαιρετικά προσεκτικός - με δημοσιογράφους (Παραπολιτικά) δικηγόρους, δικαστικούς, αστυνομικούς κ.α.

Στο δια ταύτα αναφέρεται ότι ο Όμιλος Μαρινάκη προσλαμβάνει σε καίριες θέσεις όσους στο παρελθόν έχουν εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό, ενώ ζήτησε να ευννοηθούν άλλες ομάδες όπως ο Πλατανιάς στον αγώνα με την Παναχαίκή κ.α.

Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό ο κ. Μαρινάκης μπήκε δυναμικά στα ΜΜΕ με εφημερίδα, site και ραδιόφωνο, ενώ στην ουσία κέρδισε και τον Δήμο Πειραιά.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης