Ο Σαμαράς περιμένει περισσότερα έσοδα το 2014 λόγω μείωσης της ύφεσης

έσοδα

Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί εκτός πολιτικού συστήματος, το έχουμε ξαναπεί. Δεν τον ενδιαφέρει τι πράττουν οι άλλοι αλλά αντιθέτως τι πράττει ο ίδιος. Επισημαίνουμε ότι έχει σχέδιο, ότι περιφρονεί τους θεσμούς και το πολιτικό fairplay, ότι δεν διστάζει να αδικεί προκλητικά (βλέπε ΕΡΤ), ότι βάζει πάνω απόόλα το δικό του πολιτικό μέλλον.

Το τι κάνει ο κ. Σαμαράς σε σχέση με την τρόικα το περιγράφει με δηλώσεις του ο κ. Δ. Βαρτζόπουλος γ.γ. Συντονισμού της κυβέρνησης που σύμφωνα με το "Vima.gr" είπε :

" Τι λέει ο Σαμαράς στους δανειστές; Φέτος θα πάμε λίγο καλύτερα, διότι ήδη φαίνεται ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του αναμενομένου και θα πάρουμε κάτι περισσότερο από τους φόρους και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει και έτσι θα είναι καλύτερη η επιτυχία στη μείωση των εξόδων. Αυτό δεν το δέχονται στο βαθμό που το θέλουμε εμείς και γι’ αυτό υπάρχουν διαφορές. Αλλά θα το δεχθούν, διότι όπως είπε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε, την ίδια άποψη είχαν για πέρυσι και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο και το αποδέχθηκαν. Το ίδιο θα γίνει και θα πάνε όλα καλά, θα το αποδεχθούν πριν βγουν τα νούμερα".

Τι άλλο λέγει ο κ. ΒΒαρτζόπουλος; "Τελειώνει το μνημόνιο. Δεν είναι ανάγκη να βγούμε στις αγορές το Μάιο. Στο β’ εξάμηνο του έτους, όπως έχει ειπωθεί και αρμοδίως, προετοιμάζεται μια έκδοση ομολόγων". Και καταλήγει : "Δεν θα γίνουν ούτε πρόωρες εκλογές. Όταν λέει 2016 το εννοεί. Δεν μπορούμε να μιλάμε για νεες εκλογές 6 μήνες μετά τις παλαιές".

Τα παραπάνω είναι ευσεβείς πόθοι πάντως. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επαναλάβει τις εισπράξεις του 2013. Εισπράχθηκαν φόροι παλαιών ετών, φόροι από το ΙΧ που δεν θα καταβληθούν ενώ η ύφεση θα συνεχιστεί με νεα λουκέτα, ανεργίακαι αδυναμί απληρωμής φόρων.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης