Ο κ. Τσίπρας μη ελέγχοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε σε δημοψήφισμα διχασμού των Ελλήνων (που δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα) - Άρχισαν τα όργανα

Η σκληρή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τον κ. Τσίπρα - που βεβαίωνε διαρκώς σίγουρος για συμφωνία - να καταφύγει σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου το οποίο θα έχει το ερώτημα "ναι ή όχι στις προτάσεις των εταίρων". Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ταχθεί υπέρ του όχι.

Το δημοψήφισμα φέρνει τεράστια εσωτερική κρίση αφού ήδη πολιορκούνται από πολίτες τα ΑΤΜ, στνεχίζεται η κατάρρευση όλων των οικονομικών δεικτών ενώ αναρωτιέται κανέις τι στόχο έχει:

α) Αν υπερισχύσει το "ναι" ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απορριφθεί πολιτικά από τον ελληνικό λαό και οφείλει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Επιπλέον θα έχουν ενισχυθεί οι Ευρωπαίοι εταίροι αφού η χώρα θα έχει συνταχθεί μαζί τους.

β) Αν υπερισχύσει το "όχι", αυτό δεν σημαίνει τίποτε, οι δανειστές θα βρίσκονται πάντα εκεί με τα ίδια μέτρα, αφήνοντας την Ελλάδα στο σπιράλ θανάτου που έχει εισέλθει. Το μόνο: Η κυβέρνηση θα ζητά ηπιότερα μέτρα λόγω της λαίκής βούλησης.

Στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε  «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος για να προσθέσει «Είναι ώρα για το Plan B».

Από την πλευρά τους δύο άλλοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η πρώτη αντίδραση στο δημοψήφισμα θα είναι τα capital controls.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εταίροι αποσύρουν την πρόταση προς την ελληνική πλευρά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης