Ο κ. Ρέστης επιστρέφει τα 5,8 εκατ. ευρώ - Πρόβλημά του οι 251 off shore που θεωρούνται δικές του

Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης καταθέτει 5,8 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε μια προσπάθειά του να αποφύγει την προφυλάκιση..! Ο κ. Ρέστης βρίσκεται ήδη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ο πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» κ. Παναγιώτης Νικολούδης, υποστηρίζει ότι ότι η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Ρέστης τον Μάρτιο του 2013, για την υπόθεση των 5,8 εκατ. ευρώ ήταν προσχηματική. Οπως αναφέρει στο πόρισμα, «στην εγκληματική δραστηριότητα συνήργησαν και οι δήθεν μηνυόμενοι Δ. Καλλιμάνης και Α. Πάλλης».

Σε βάρος του 45χρονου εφοπλιστή και των συνεργατών του, Αναστάσιου Πάλλη και Δημήτρη Καλλιμάνη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση. Ο μεν Β. Ρέστης συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, ενώ μέχρι αργά χθες αναζητούνταν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Τώρα, τα 5,8 εκατ. ευρώ, παρότι έγινε προσπάθεια να εντοπιστούν και να δεσμευθούν, στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων προσώπων βρέθηκαν μικρά χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με την Αρχή για το ξέπλυμα, τα χρήματα εξήχθησαν στο εξωτερικό μέσω των 251 αδήλωτων υπεράκτιων εταιρειών που αποκαλύφθηκε ότι διατηρεί ο Β. Ρέστης.

Αυτές οι 251 εξωχώριες εταιρείες ίσως αποδειχθούν το μεγάλο πρόβλημα του Ρέστη, που πάντως αρνείται ότι έχει σχέση με αυτές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης