Ο Βαρουφάκης βλέπει συμφωνία 24 Απριλίου - Οι δανειστές όχι

Αναλυτές μιλούν για 6 κρίσιμες μέρες στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο κ. Βαρουφάκης μιλά γιθα συμφωνία μέδχρι τις 24 Απριλίου. Οι δανειστές τι λένε; ότι ούτε τώρα είμαστε έτοιμοι, αφού τα ΜΟΝΙΜΑ εισπρακτικά μέτρα που ζητούν (ΦΠΑ, απολύσεις, περικοπές), η κυβέρνηση αρνείται να τα πάρει.

"Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας ανεπαρκή την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη καλεί τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για το κατά πόσο θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της από το Μάιο.

Εκφράζοντας προφανώς τις σκέψεις που υπάρχουν στην ΕΕ ο κ. Βαλς θα πει: "Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά: προκειμένου η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ορίσει γρήγορα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε επίσης:«Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις ελληνικές αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης