Ολοταχώς προς προσωρινή συμφωνία - Το Φθινόπωρο με τη νεα κοινωνική έκρηξη θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο των δανειστών

Η ΕΕ "διορθώνει" την πρόταση των 47 σελίδων που απέστειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε τα "θολά" σημεία της να κοστολογηθούν. Κατά την εκτίμηση των αναλυτών αυτό σημάινει ότι πλέον έχουμε συμφωνία και πως απλά συζητούν τις τελικές λεπτομέρειες.

Το ότι η συμφωνία έκλεισε ήδη το επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές που θεωρούν ότι η τελική πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα "σε λίγες ώρες" (την Τετάρτη). Οι Ευρωπαίοι παραδέχονται ότι έλαβαν από την Ελλάδα ένα έγγραφο μάλλον ασαφές και όχι τόσο επεξεργασμένο αλλά ήδη διορθώνεται.

.Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε σήμερα ότι ανταλλάσσονται έγγραφα και ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται. Aύριο αναμένεται επίσης να συγκληθεί Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Η Ευρώπη προχωρά ουσιαστικά σε μια προσωρινή συμφωνία με την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι αυτή δεν θα της επιλύσει κανένα πραγματικό πρόβλημα, εκτός φυσικά της πληρωμής των επερχόμενων δόσεων.Τι περιμένει λοιπόν; Το Φθινόπωρο όταν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα έχει επιδινωθεί δραματικά, οπότε η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να δεχθεί το έτοιμο 4ετές πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την χώρα.

Οι δανειστές εκτιμούν ότι η προσωρινή συμφωνία θα δώσει μια μικρή ανάσα στην αγορά αλλά δεν θα αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν οι Έλληνες θα βρεθούν απέναντι σε μπαράζ φόρων (έκτακτοι, ΕΝΦΙΑ, εισόδημα, δόσεις κ.λ.π.).

Το τελικό πρόγραμμα Ευρωπαίων που θα παρουσιαστεί τότε, περιλαμβάνει οικονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις τα πρώτα δυο χρόνια και γενναία χρηματοδότηση τα άλλα δυο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης