Οι Τούρκοι απλώς "καθυστερούν" να αφήσουν τους δυο στρατιώτες μας...

Απολύτως νόμιμοι θα είναι οι Τούρκοι στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτών που έχουν συλληφθεί γιατί "πέρασαν εντός τουρκικού εδάφους". Κάποια στιγμή θα τους αφήσουν, απλώς σκοπίμως καθυστερούν για το θέαμα που προσφέρει το θέμα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah, το αίτημα αποφυλάκισής τους απορρίφθηκε λόγω του ότι οι δύο στρατιώτες "δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή, καθώς επίσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων".

Η υπεράσπιση είχε ζητήσει να δηλωθεί ως προσωρινή κατοικία των δύο στρατιωτικών το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ώστε να αποφυλακιστούν, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυό τους θα μείνουν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους. Πότε θα βγουν; Όποτε...

Όλα αυτά τη στιγμή που η μόνη κατηγορία για την οποία κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αυτή της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπως ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι η δικαστική έρευνα στην οποία υποβλήθηκαν αφορούσε και την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας, αλλά αυτή αποσύρθηκε.

Επίσης τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής με τους 8 Τουρκους αξιωματούχους από καμία πλευρά. Άλλωστε, συμπληρώνει, κάτι τέτοιο θα μειώσει την αξία του «δίκαιου» αιτήματος της Τουρκίας «για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία».

Με λίγα λόγια ένα θέμα που λυνόταν σιωπηρώς εδώ και χρόνια στα σύνορα από χαμηλούς αξιωματικούς, τώρα θα γίνει προσωρινό θέαμα στο οποίο η Τουρκία θα είναι και "δίκαιη και σκληρή".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης