Οι πρόωρες εκλογές θα σαρώσουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Μια ήττα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές που μοιάζουν αναπόφευκτες, θα επιφέρουν σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πρόσωπα των τηλεπαραθύρων θα εξοστρακιστούν εκτός εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ θα μετατραπεί οριστικά σε ένα μικρό κόμμα χωρίς προσανατολίσμό και κοινωνική επαφή (μόνο στελεχών).

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να οδεύει σε προσωπική έξοδο, αφήνοντας τραυματισμένη όχι μόνο την χώρα αλλά και τη ΝΔ, στην οποία είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια επιστροφής προσώπων και ιδεών στις αρχές του Καραμανλισμού.

Η σκληρή λογική των αριθμών μας λέει ότι και στην τρίτη ψηφοφορία η κυβέρνηση θα ηττηθεί. Λείπου 12 ψήφοι που για να συγκεντρωθούν θα έπρεπε να προσχωρήσει ολόκληρη η ΔΗΜΑΡ... διαλυόμενη (σύμφωνα με τα έγκυρα "Νέα") και 3 ακόμη βουλευτές.

Όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει μετεκλογική και κυβερνητική συνεργασία, άρα οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Οι αριθμοί δεν βγαίνουν και για έναν ακόμη λόγο: Θα έπρεπε ΗΔΗ να έχουν βγεί. Στην πολιτική ΟΛΕΣ οι κρίσιμες ψηφοφορίες γίνονται με εξασφαλισμένη εκ των προτέρων την νίκη...

Ποια είναι η εικόνα λοιπόν:

* Ήττα την Δευτέρα και προκήρυξη εκλογών, πιθανόν για τις 25 Ιανουαρίου.

* Δημοσκοπήσεις που προβλέπουν 100% ήττα της συγκυβέρνησης (και μάλιστα ΜΗ αναστρέψιμη).

* Αφόρητη κινδυνολογία - τελευταίο χαρτί μήπως και υπάρξει ανατροπή (και πάντα με τα συστημικά ΜΜΕ να βοηθούν).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την δεύτερη ψηφοφορία στη βουλή, θα συνδέσει την αποτυχία εκλογής προέδρου με την προεκλογική εκστρατεία, ότι δηλαδή «θα κυριαρχήσει η κινδυνολογία με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Συνάπτονται επίσης συμμαχίες (π.χ. προσχωρήσεις στο Ποτάμι) ενώ ο πάντα απρόβλεπτος Παπανδρέου φημολογείται ότι θα αναγγείλει κόμμα (φαντάζει έως αδύνατον κάτι τέτοιο αλλά...).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης