Οι οφειλέτες δεν έχουν πεισθεί ότι υπάρχει... ακατάσχετος λογαριασμός!

Δεν... πιστεύουν στον ακατάσχετο λογαριασμό των 1.500 ευρώ οι Έλληνες φορολογούμενοι και γι αυτό δεν σπεύδουν να τον δηλώσουν! Επί 3,4 εκατ. οφειλετών, μόνο 81.000 άνοιξαν τέτοιο λογαριασμό! Είναι όντως ακατάσχετος ή μήπως είναι πάλι ένα κυβερνητικό τρίκ χωρίς νόημα; 

Ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός αλλά ακάτάσχετος μισθός ή σύνταξη μέχρι 1.500 ευρώ, που μπορεί να μείνει σε λογαριασμό μέχρι 48 ώρες! Μετά κατάσχεται ως... αποταμίευση. Έχει κάνει και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές, κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.

Αν δεν υπάρχει λογαριασμός μισθοδοσίας, τότε το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ ισχύει για έναν οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.

Παρά ταύτα, οι οφειλέτες θεωρούν ασφαλέστερο να μην πλησιάζουν καμία τράπεζα, δεδομένου ότι τους έχουν κατάσχει ακόμα και λίγα ευρώ...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης