Οι κομματικές προσλήψεις υπονόμευσαν την Ασφάλεια του Μετρό στην Αθήνα.

Μετρό

Το πολιτικό σύστημα στην χώρα πίεζε την διοίκηση του Μετρό να προσλαμβάνει άτομα χωρίς εκπαίδευση στην κρίσιμη για την λειτουργία του Ασφάλεια. Μάλιστα πολλές προσλήψεις ήσαν παράτυπες. Τα παραπάνω καταγγέλλει στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο επί μια 10ετία προϊστάμενος Ασφαλείας κ. Γιαννησόπουλος.

Ο κ. Γιαννησόπουλος, απελύθει το 2009, όταν αρνήθηκε να εγκρίνει τέτοιες προσλήψεις! Σύμφωνα με όσα είπε η Ααφάλεια διέθετε 58 εκπαιδευμένα άτομα, που είχαν περάσει από σκληρά σεμινάρια των Γαλλικών Σιδηροδρόμων. Σήμερα το τμήμα Ασφαλείας έχει χωριστεί στα δύο. Οι περισσότεροι παρακολουθούν για...λαθρεπιβάτες, ενώ στην Ασφάλεια έχουν απομείνει μόνον 5-6 άτομα.

Κατά τον κ. Γιαννησόπουλο η ασφάλεια στους χώρους του Μετρό έχει υπονομευτεί. Σε αγωγή του κατά της εταιρείας "Αττικό Μετρό", αποκαλύπτει εγγράφως πια ότι πιεζόταν να υπογράψει-συμφωνήσει σε κομματικές προσλήψεις παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα.

Όλα τα παραπάνω αποκτούν σημασία μετά την τοποθέτηση βόμβας στον σταθμό του Αιγάλεω. Οι αρχές πάντως φαίνεται ότι έχουν "εικόνα" από την τοποθέση της βόμβας οπότε αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης