Οι αυξημένοι φόροι σκορπούν τρόμο στους πολίτες που δεν καταθέτουν δηλώσεις

Τρεις φορολογικές αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση και αφορούν αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήθος διαμαρτυριών από αγρότες, εργαζόμενους με «μπλοκάκι» καθώς και από εκείνους που φαίνεται να έχουν εισπράξει το 2014 τόκους καταθέσεων λίγων λεπτών του ευρώ και ενώ δεν έχουν άλλα εισοδήματα αλλά διαθέτουν ένα μικρό αυτοκίνητο ή ένα σπίτι πιάνονται στην τσιμπίδα των τεκμηρίων και και καλούνται να πληρώσουν φόρους 3.000 και 4.000 ευρώ.

Φοροτεχνικοί αποδίδουν επίσης τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο γεγονός ότι οι πολίτες «τρέμουν» να πατήσουν το πλήκτρο αποστολής της φορολογικής δήλωσης γιατί δεν μπορούν να προβλέψουν τι φόρο θα πληρώσουν λόγω των τεκμηρίων ή άλλων επιβαρύνσεων.

Ήδη τα πρώτα εκκαθαριστικά εμφανίζονται αρκετά φουσκωμένα ιδιαίτερα για τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Στις δωρεές επίσης η κυρία Βαλαβάνη δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής: «Το θέμα των δωρεών είμαι αποφασισμένη να το αλλάξω, γιατί θεωρώ ότι όχι μόνο το 40% για όσους δεν έχουν στενή συγγενική σχέση είναι εντελώς ανάλγητο, αλλά και τα άλλα που είναι χαμηλότερα. Δηλαδή, γιατί ένας πατέρας που δίνει στα ενήλικα παιδιά του -τα οποία μπορεί να είναι άνεργα- χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν, να πρέπει να πληρώσει 10%, από τη στιγμή που είναι ήδη φορολογημένος γι’ αυτά τα χρήματα και γίνεται διπλή φορολόγηση;»

Παρά τις αλλαγές αυτές πάντως οι φόροι θα είναι μεγαλύτεροι από πέρυσι και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νεα στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας. Η κατάσταση θα εκτραχυνθεί κι άλλο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης