Οι απεργίες έπαψαν να είναι μοχλός πίεσης για το σύστημα - Στην Ελλάδα των μνημονίων έγιναν... (μάταια) 20.210 κινητοποιήσεις!

Ιδού η απόλυτη απόδειξη ότι παγκοσμίως το πολιτικό σύστημα (σε κάθε χώρα), έχει απονευρώσει κάθε ομαδική αντίδραση, με κορυφαία βέβαια αυτή των διαδηλώσεων. Δείτε : Από τις 8/5/2010 (ημέρα ψήφισης του μνημονίου) έως και την 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 20.210 συγκεντρώσεις-συναθροίσεις-κινητοποιήσεις, εκ των οποίων οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική.

Ο αριθμός που καταγράφεται είναι συγκλονιστικός αν συνδυαστεί με το αποτέλεσμα που είναι - δυστυχώς - μηδέν. Όλα τα μνημονιακά μέτρα πέρασαν, η κατάργηση των θεσμών με κορυφαία την περίπτωση της Βουλής ολοκληρώθηκε παρά τις χιλιάδες διαδηλωτών έξω από αυτήν, ενώ οι πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια ή στις δουλειές τους νικημένοι...

Το πολιτικό σύστημα πέτυχε και με έναν άλλο πολύ απλό τρόπο να απονευρώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο απεργός χάνει το μεροκάματό του και μάλιστα μικτά (μαζί με τα ύψος των εισφορών!). Ουκ ολίγοι δεν μπορούν να χάνουν αυτά τα χρήματα σε κινητοποιήσεις που δεν αποδίδουν. Και δεν συμμετέχουν πια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ BLOOMPERG

Για μια άλλη Αθήνα μιλά και το Bloomperg, τονίζοντας ότι πλέον στο κέντρο της πόλης όλα είναι ομαλά και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις εικόνες μετά κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Μάλιστα εκτιμά ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πορείας προς την έξοδο από την κρίση (!) και όχι της ματαιότητας του να διαδηλώνεις (και) στην Ελλάδα...

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου, με ερώτησή τους στη Βουλή, ζήτησαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία της Αττικής, καθώς και στις επαρχιακές πόλεις.

Ζητούσαν επίσης να ενημερωθούν πόσες φορές υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ, σε πόσες περιπτώσεις δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, ποια είναι η ακριβής ποσότητα των χημικών που αναλώθηκε αλλά και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η ακριβής χημική σύνθεση των ουσιών που χρησιμοποιούνται από την ΕΛΑΣ υπάρχει στο Γενικό Χημείο του Κράτους όπου οι προμηθευτές υποχρεούνται να προσκομίζουν. Ακόμη ότι η ουσία CS δεν έχει ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία, σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου και σε συμμόρφωση με την οδηγία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης