Ξεκινά το "βραχιολάκι" για 250 φυλακισμένους

Ξεκινά το "βραχιολάκι" για 250 κρατούμενους που θα εκτίσουν τις ποινές τους στην κατοικία τους ή και σε κίνηση εκτός αυτής, ανάλογα με τους περιοριστικούς όρους.

Τη δαπάνη, θα πληρώνει ο ίδιος ο επιτηρούμενος  και θα φτάνειι τα 12,92 ευρώ ημερησίως, ενώ σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας του, το κόστος θα αναλαμβάνει (συνολικά ή μερικά) το Δημόσιο.

Το «βραχιολάκι» θα φοριέται στο πόδι, πάνω από τον αστράγαλο και εφόσον λόγοι υγείας δεν το επιτρέπουν θα τοποθετείται στον καρπό του χεριού. Για τη λειτουργία του συστήματος απαιτείται να έχει κάθε επιτηρούμενος σταθερή τηλεφωνική σύνδεση στην κατοικία του.

Η εταιρεία οφείλει να ειδοποιεί αμέσως τις αρμόδιες αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, υπουργείο Δικαιοσύνης κ.λπ.) για κάθε παραβίαση του συστήματος (π.χ. καταστροφή, αποσύνδεση συσκευής, απουσία σήματος 5 λεπτών από την κατοικία ή 1 λεπτού έξω από αυτήν κ.λπ.) για υπόνοιες αλλοίωσης στοιχείων, απειλές ή άσκηση βίας κατά του προσωπικού της κ.λπ.

Η πιλοτική εφαρμογή θα γίνει σε 50 καταδίκους (με ποινές 5 έως 20 ετών κάθειρξη) που κρατούνται στη Β. Ελλάδα, σε 50 ανήλικους κρατουμένους των φυλακών Αυλώνα με κατοικία στην Αττική, σε 100 προφυλακισμένους με κατοικία στην Αττική και σε 50 υποδίκους (που απειλούνται με κάθειρξη 5-20 ετών) ή καταδικασμένους (σε παρόμοια ποινή) που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων, με κατοικία στην Αττική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης