Ξεκινά η ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας

Tέσσερα μεγάλα έργα - σύμφωνα με δηλώσεις του - «βάζει μπροστά» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης.

Πρόκειται για τη ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας, τη ζεύξη της Λευκάδας, το Αεροδρόμιο Καστελίου στο Ηράκλειο Κρήτης και τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, που θα ενώνει τις δύο Εθνικές οδούς, παρακάμπτοντας την Αθήνα.

«Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα έργα αυτά, θα ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα. Τα έργα αυτά είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα ξεπεραστούν οι όποιες αγκυλώσεις υπάρχουν» είπε ο κ. Καλογιάννης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το «ξεπάγωμα» των έργων στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες ο κ. Καλογιάννης δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και το επόμενο εικοσαήμερο θα είναι πάρα πολύ κρίσιμο» και προσέθεσε: «είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι, για την ώρα, δεν υπάρχει θέμα να προχωρήσει το έργο της διάνοιξης σήραγγας στον Υμηττό, όπως είχε, κατά καιρούς, εξαγγελθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφερίες απο την Καθημερινή

Δείτε επίσης