Ξεκινά η διαδικασία αναμόρφωσης του κέντρου της Αθήνας

Επανεκίνηση στην πολυσυζητημένη δημοπράτηση του φιλόδοξου έργου για την ανάπλαση των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων. Το εργο θα μετατρέψει το κέντρο της πρωτεύουσας σε μια σύγχρονη μητρόπολη της Ευρώπης, με δρόμους μεικτής κυκλοφορίας πεζών, ποδηλάτων, τραμ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας,

Προβλέπει επίσης να φυτευθούν επιπλέον 800 δέντρα κατά μήκος της ανάπλασης, ενώ δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο συλλογής υδάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το δίκτυο συλλογής υδάτων θα εξοικονομεί περί τα 24 εκατ. λίτρα νερού, ενώ συνολικά θα συλλέγονται περί τα 14 εκατ. λίτρα βρόχινου νερού, στους ειδικούς ταμιευτήρες.

Η μεγαλύτερη «δεξαμενή» συλλογής των βρόχινων υδάτων θα βρίσκεται στην πλατεία Δικαιοσύνης, απ' όπου το νερό που θα συλλέγεται καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 90 ημερών για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ποτίσματος του δήμου.

Το έργο προβλέπει τον ανασχεδιασμό της πλατείας Ομόνοιας, την επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Η ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 78,5 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει καταλύτη της συνολικής ανασυγκρότησης του κέντρου της πρωτεύουσας και της ανάδειξης του μητροπολιτικού της χαρακτήρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης