Ξεκίνησαν και οι απελάσεις Πακιστανών - Με πτήση επιστρέφουν οι πρώτοι 70

Την ώρα που πέντε οικογένειες από την Συρία (30 άνθρωποι), μεταφέρονται για εγκατάσταση στο Λουξεμβούργο (για πρώτη φορά κάτι τέτοιο), έχουμε και αντίθετη διαδρομή: Οργανωμένη πτήση απέλασης παράτυπων μεταναστών, η πρώτη έπειτα από ενάμιση χρόνο, πραγματοποιείται απόψε το βράδυ από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πτήση έχει προετοιμαστεί από τη Frontex σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. και αφορά επιστροφή στο Ισλαμαμπάντ 70 παράτυπων μεταναστών από το Πακιστάν που κρατούνταν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Αμυγδαλέζας.

Το κόστος μίσθωσης του αεροπλάνου θα καλυφθεί από τη Frontex, ενώ τα χρήματα για την αποζημίωση των 120 αστυνομικών που θα συνοδεύουν τους αλλοδαπούς θα καταβληθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, τρεις αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν συναντήσεις με στελέχη της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα και αντικείμενο τη συνεργασία της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων σε υπό απέλαση πολίτες της χώρας.

Φέτος, από την αρχή του έτους έχουν επιστρέψει οικειοθελώς στη χώρα τους 38 αλλοδαποί, ενώ με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών έχουν απελαθεί (με ευθύνη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής) «μόλις» 578 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις δικαστικής (και όχι διοικητικής) απέλασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης