Ξαναέγραψαν οι φοιτητές τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών που έσβησαν στο Σύνταγμα-Αντιδράσεις για το σβήσιμό τους

«Θύελλα» αντιδράσεων προκλήθηκε για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τέμπη. Το μεσημέρι της Πέμπτης  τα ονόματα άρχισαν να ξαναγράφονται μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Φοιτητές, άρχισαν να γράφουν ξανά μπροστά από το μνημείο για τον Άγνωστο Στρατιώτη, τα ονόματα των ψυχών που «χάθηκαν» τη μοιραία νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Δεν ξεχνάμε. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αναφέρουν σε πανό οι φοιτητές που βρίσκονταν σε σημείο.

Αντιδράσεις για την απόφαση να τα σβήσουν

Στο σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαντά η Βουλή και όπως φαίνεται ο φρούραρχος είναι αυτός που έδωσε την εντολή για τον καθαρισμό του χώρου.

Όπως αναφέρουν πηγές του φρουραρχείου: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Παράλληλα, σε δηλώσεις της το πρωί της Πέμπτης στο "Mega", η Ρωξάνη Μπέη - αντιδήμαρχος καθαριότητας - ισχυρίστηκε πως το συνεργείο καθαριότητας έδρασε βάσει του καθιερωμένου προγράμματος καθαρισμού της Βουλής.

«Ήμουν στην πορεία στην Κλαυθμώνος, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν το είχα δει, ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Το συγκεκριμένο πλυστικό πάει σταθερά, εμένα δεν με κάλεσαν να δώσω κάποια εντολή για το αν είναι να σβήσουν», συνέχισε.

«Το συνεργείο αυτό πήγε στο σημείο στις 11:30 το βράδυ, την ώρα που πάει», σχολίασε η κ. Μπέη με την δημοσιογράφο του Μega να αντιδρά: «το καταλάβαμε κ. Μπέη, ένας άνθρωπος από το δήμο δεν είδε πως γράφτηκαν τα ονόματα; Να πει "ρε παιδιά αυτά τα ονόματα μην τα σβήσετε"».

«Το καταλαβαίνω για αυτό και σας λέω για την πρακτική», απάντησε η Ρωξάνη Μπέη με την παρουσιάστρια να απαντά: «τόσους τοίχους γραμμένους δεν είδα καμία ευθιξία να το καθαρίσει κανείς. Άλλα σημεία με μπογιές δεν είδα να τα καθαρίζει κανείς, είχαν την ευαισθησία να καθαρίσουν το δρόμο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης