Ξέφραγο αμπέλι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Ελλήνων - Απειλές Στουρνάρα κατά καταθετών εξωτερικού

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των Ελλήνων είναι διάτρητοι... Εντός Ελλάδος το κράτος όχι μόνο τους ανοίγει αλλά κατάσχει ή δεσμεύει ποσά. Εις δε το εξωτερικό ανακαλύπτει καταθέσεις τις αντιπαραβάλλει με τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων και εφόσον προκύψουν αδήλωτα ποσά ζητά α) Πόθεν έσχες (απο ποιά δραστηριότητα αποκτήθηκαν) και β) τους αναλογούντες φόρους.

Η τακτική αυτή θα συνεχιστεί δυναμικά φυσικά γιατί το κράτος προσδοκά έσοδα ενώ το πολιτικό σύστημα αποπροσανατολίζει: Για τα δεινά όλων φταίνε όσοι κερδοσκοπούσαν και έβγαζαν χρήματα έξω και όχι οι πολιτικοί της μίζας, της διάλυσης του κράτους, της σπατάλης κ.λπ.

Έτσι λοιπόν ο κ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και επεσήμανε, ήδη ελέγχονται όσοι έβγαλαν έξω χρήματα από το 2009 και μετά, μεταξύ των οποίων και τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι έχει δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού»

Εννοείται ότι σε όσες χώρες ελέγχθηκαν λογαριασμοί εξωτερικού, ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες χωρίς να είναι το... μείζον δήθεν πολιτικό ζήτημα για την χώρα...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης