Να μην κρυβόμαστε πίσω από τα δακτυλό μας: Η Ελλάδα κυβερνάται μέσα από ένα ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς, Δημοκρατία δεν υπάρχει πια

Μπορεί ο όρος να ενοχλεί αν τον επικαλεστεί κανείς αλλά είναι η οδυνηρή αλήθεια: Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε ένα ιδιότυπο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς όπου έχουν καταργηθεί ένα προς ένα όλα τα "εργαλεία" που συγκροτούν το Δημοκρατικό πολίτευμα, με κορυφαίο την πλήρη αγνόηση του Συντάγματος της χώρας.

Οι αποφάσεις παίρνονται ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, χωρίς να τηρηθούν διαδικάσίες, χωρίς λαμβάνονται υπόψιν οι θεσμοί, χωρίς να υπολογίζεται το Σύνταγμα. Όλα είναι προσχηματικά (Βουλή, κυβέρνηση, νομοθετικό έργο), αποφασίζονται από μια ολιγομελή ομάδα περί τον (εκάστοτε) πρωθυπουργό ερήμην όλων, διαλύοντας τις ζωές των ανθρώπων, σαρώνοντας τον οικονομικό ιστό της χώρας και βυθίζοντας την χώρα σε ακόμη χειρότερες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έστω και με καθυστέρηση περιγράφονται αντισυνταγματικές αποφάσεις και μέτρα της νυν κυβέρνησης, αυτές αγνούνται προκλητικά, τα μέτρα συνεχίζονται. Παράδειγμα φασιστικής συμπεριφοράς είναι επίσης το προεκλογικό κλείσιμο της επένδυσης στις Σκουριές για αριστερό εντυπωσιασμό, ("αποφασίζω και διατάζω" από Σκουρλέτη), που απεδείχθη και αυτό μια αντισυνταγματική πράξη (εις βάρος 2.000 εργαζομένων).

Αυτή η φασιστική διακυβέρνηση της χώρας όπου όλα έχουν καταργηθεί και μόνο ο αυταρχισμός των ολίγων αποφασίζει έχει επιφέρει τρομερή καταστροφή στην ελληνική κοινωνία. 

Σύμφωνα με την έκθεση Social Inclusion Monitor Europe για φέτος, η χώρα κατατάσσεται στην τελευταία (28η θέση) λόγω της (χαμηλής) βαθμολογίας της στους τομείς της πρόληψης της φτώχειας, των ίσων ευκαιριών για εκπαίδευση, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική συνοχή χωρίς διακρίσεις, στην υγεία και την διαγενεακή δικαιοσύνη.

Με άριστα το δέκα, η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,61, έναντι 3,51 της προτελευταίας Ρουμανίας και 5,63 που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ.

Πρωταθλήτριες της κοινωνικής δικαιοσύνης σύμφωνα με την έρευνα αναδεικνύονται οι σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία) και η Ολλανδία.Η κάκιστη βαθμολογία που κατάφερε να πάρει η χώρα μας συνεχίζεται αφού το 36% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει άμεσα την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τα Μνημόνια επιδείνωσαν τα υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή το μέλλον των νέων στην αγορά εργασίας είναι αβέβαιο, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2008 στο 52,4%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης