Με... πλούσια δράση ο «Pablo» και ο Αλβανός αρχηγός πίσω από το κύκλωμα με τα 210 κιλά κοκαΐνης

Βαρύ ποινικό παρελθόν έχουν δύο από τα βασικά μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών που ετοιμάζονταν να διακινήσουν περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης και συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Ο φερόμενος ως «αρχηγός» με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να διαθέτει στη γειτονική χώρα επιχείρηση με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή ΙΧ, είχε αρχίσει να απασχολεί τις ελληνικές Αρχές ήδη από το 2017 όταν κατηγορήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς να συλληφθεί, ότι χρηματοδοτούσε ένα εργαστήριο παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων.

Το εργαστήριο το είχε εγκαταστήσει σε οίκημα - μονοκατοικία στη Ν. Πέραμο με σκοπό την παραγωγή χαπιών «Captagon» -το αποκαλούμενο και ναρκωτικό των τζιχαντιστών. Τότε είχαν κατασχεθεί από τις Αρχές 634.246 δισκία. Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση εκκρεμεί σε βάρος του ανεκτέλεστη δικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Παράλληλα ο 48χρονος είχε απασχολήσει και τις Αρχές της Τουρκίας καθώς είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης, ενώ φέρεται να διαθέτει στην Αλβανία επιχείρηση με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή ΙΧ. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος himara.gr, o κατηγορούμενος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Fatih της Κωνσταντινούπολης με 10 κιλά ηρωίνης και 3 κιλά μαριχουάνα. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο 48χρονος συνέχισε την πώληση ναρκωτικών. Η ηρωίνη που κατασχέθηκε κατά τη σύλληψή του, μαζί με επτά ακόμη άτομα (εκ των οποίων μια γυναίκα), προοριζόταν για την Αλβανία. Η δραστηριότητα του στην Τουρκία δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς το 2009 συνελήφθη ο κουνιάδος του με 22 κιλά ηρωίνης, σε απόπειρα διακίνησης στην Ελλάδα.

Ο «Pablo» και η έκδοση στις ΗΠΑ

Εκτός από τον «αρχηγό», «ένσημα» στην παρανομία έχει και ένας εκ των δύο Ελλήνων, γνωστός με το προσωνύμιο «Πάμπλο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «Pablo», υπήκοος ΗΠΑ, ήταν τα «μάτια» του εν λόγω καρτέλ στη Λατινική Αμερική όπου και είχε αναπτύξει… πλούσια δράση αφού είχε συλληφθεί να κάνει εμπόριο όπλων. Ο 64χρονος είχε συλληφθεί στον Παναμά τον Αύγουστο του 2012 για προσπάθεια υποστήριξης «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το 2014 ο «Πάμπλο» είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δηλώσει ένοχος ενώπιον της περιφερειακής δικαστού των ΗΠΑ Δεκέμβριο του 2013 για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν τότε ότι ο «Πάμπλο» συναντούσε έναν μυστικό πράκτορα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως συνεργάτης της FARC. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων προσφέρθηκε να παράσχει στην κολομβιανή οργάνωση τουφέκια εφόδου, εκτοξευτές ρουκετών και πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και πυρομαχικά, με αντάλλαγμα κοκαΐνη και μετρητά.

Είχε μάλιστα κανονίσει την παράδοση τριών εκτοξευτών ρουκετοβόλων χειροβομβίδων και πραγματικών πυρομαχικών στον πράκτορα της DEA τον Ιούλιο του 2012. Είχε επίσης καταβάλει στον πράκτορα 8.500 ευρώ (11.180 δολάρια) για να κάνει μια αποστολή κοκαΐνης στην Ισπανία για λογαριασμό του και προσφέρθηκε να πουλήσει 200 χειροβομβίδες στον πράκτορα για περισσότερη ποσότητα ναρκωτικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης