Μεγάλη Τετάρτη ξεκινά η καταβολή των 800 ευρω

Tη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου θα καταβληθούν στους πρώτους δικαιούχους των ειδικών αποζημιώσεων τα 800 ευρώ, με το υπουργείο Εργασίας να εκτιμά πως περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά έως και τις 7 Μαΐου. 

Οι καταβολές θα αφορούν εργαζομένους που έχουν υποβάλει αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Μεταξύ 11 και 13 Απριλίου, οι εργαζόμενοι ή και οι εργοδότες τους που έχουν υποβάλει αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν διορθώσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες με κλειστές επιχειρήσεις ύστερα από εντολή του κράτους έχουν περιθώριο να δηλώσουν στην «Εργάνη» τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους έως τις 10 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι που δεν υπέβαλαν αίτηση έως τις 10 Απριλίου ή που τέθηκαν σε αναστολή ενώ είχε περάσει η ημέρα υποβολής αίτησης με βάση τον ΑΦΜ τους, θα μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων 10 ημερών και συγκεκριμένα από τις 11 Απριλίου έως τις 20 του μήνα.

Αυτοί θα πληρωθούν μεταξύ 25 και 27 Απριλίου, ενώ οι διορθώσεις θα μπορούν να υποβληθούν το διάστημα 21-23 Απριλίου. Ενα τρίτο κύμα αιτήσεων θα μπορεί να υποβληθεί από 21 έως 30 Απριλίου, προκειμένου να πληρωθούν από 5 έως 7 Μαΐου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης