Μήνυση κατά του Απ. Λύτρα και της πρώην συζύγου του κατέθεσε η νυν σύζυγός του – Αναζητείται από την ΕΛΑΣ ο ποινικολόγος

Μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα και της πρώην συζύγου του κατέθεσε η νυν σύζυγος του ποινικολόγου, η οποία υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον δικηγόρο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της ‘Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Απόστολος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρώην σύζυγος του δικηγόρου, μαζί με ένα από τα παιδιά τους πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του.  Η νυν σύζυγος του, ένιωσε ότι απειλείται καθώς έφτασαν στην οικία χωρίς να έχει ενημερωθεί, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μιλώντας στο Open.

Στη συνέχεια πάτησε το panic button και κατόπιν λιποθύμησε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν υπέβαλε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ενός ακόμα προσώπου από το οικογενειακό του περιβάλλον και ενός δικηγόρου, οι οποίοι πήγαν χθες το βράδυ στο σπίτι για να πάρουν πράγματα. Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του δράστη κρατείται και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατόπιν συννενόησης με τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο συνήγορος που συνόδευε το πρόσωπο αυτό αφεθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή, όπως είπε η κ. Δημογλίδου.

Στη συνέχεια το θύμα ενημέρωσε ότι θελει να υποβάλει μήνυση και κατά του δραση της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς θεώρησε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι με κάποια επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους. Μετά τη μήνυση, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον Απόστολο Λύτρα για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο δικηγόρος της 37χρονης νυν συζύγου θα μεταβεί στην ανακριτρια για να την ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου ζητώντας, σύμφωνα με τον νόμο, την αντικατάσταση των όρων αυτών με την προσωρινή κράτηση.

Κατατέθηκε και μήνυση για παραβίαση  των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσης της  συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά .

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει  την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης