Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι κεραυνολογημένος. Προφυλακίστηκε ενώ πίστευε ότι δεν είχε κανένα νομικό πρόβλημα. Ακόμα και τώρα πιστεύει ότι σύντομα θα αποφυλακιστεί. Ωστόσο η Ιωάννα Μάνδρου με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Καθημερινή", περιγράφει στοιχεία της δικογράφίας που δεν συνάδουν με την αισιοδοξία Λαυρεντιάδη.
Πολλές από τις εταιρείες, που, (όπως προκύπτει από τη δικογραφία), πήραν δάνεια εκατ. ευρώ από την Proton Bank πέρασαν ξαφνικά από έλεγχο, μέσω παρένθετων προσώπων, κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία Mideas Holdings LTD. H εταιρεία αυτή, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, ανήκε στον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη. Οι εταιρείες που μεταβιβάστηκαν -εν αγνοία της τράπεζας που τις είχε χρηματοδοτήσει- σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ξεπερνούν τις δέκα. Μεταξύ τους, ενδεικτικά, αναφέρονται οι εταιρείες Αναδρομή Α.Ε, Ballis Personal Home Care, First Aid Care, Dentev Investments, AkoLaΒ Α.Ε, ΜΑΚ Φαρμακευτική και άλλες.
Επιπλέον, οι εταιρείες που υπςρδανείστηκαν, είχαν μικρά κεφάλαια ίδρυσης... Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθούν οι εταιρείες: α) First Aid Care, με μετοχικό κεφάλαιο 130.000 ευρώ που έλαβε δάνειο 54 εκατ. ευρώ λίγες μόνον ημέρες μετά τη σύστασή της, β) η εταιρεία Akolab, με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ που έλαβε δάνειο 29 εκατ. ευρώ, γ) η εταιρεία ΜΑΚ με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, που έλαβε δάνειο από την Proton Bank 70 εκατ. ευρώ, ενώ δ) μία ακόμα εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ και αυτή, η Novo Atreus, έσπασε κάθε ρεκόρ δανειοδοτούμενη με 72 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα της δικαιοσύνης, η οποία πλέον έχει περάσει στα χέρια της ανακρίτριας κ. Ιωάννας Χατζάκη, έχει επίσης αποκαλύψει πλήρως και τις μεθοδεύσεις για να εμφανίζουν οι εταιρείες αυτές οικονομική ευρωστία που δεν διέθεταν και προϋποθέσεις για δανειοδότηση που στηρίχθηκαν -σε πολλές περιπτώσεις- σε χειραγώγηση μετοχών, αλλά και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.