Λάρισα: Οι αμόρφωτοι Ρομά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός και αντί για καραντίνα... στήνουν γλέντια

Οι Ρομά δεν πάνε σχολείο. Για αυτούς η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και αυτό είναι διαχρονικά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ όλων των υπουργών Παιδείας εδώ και 200 χρόνια. (Άνθρωποι αγράμματοι, ξύλα απελέκητα).

Τώρα με την πανδημία, πώς θα συνεννοηθεί το κράτος μαζί τους; Με... διαπαραγματευτές (!), Τους στέλνει η κυβέρνηση στη Λάρισα για να πείσει τους Ρομά ότι... υπάρχει κορωνοϊός και πρέπει να μπουν σε καραντίνα! Μιλάς για σουρεαλιστικες εικόνες αφού οι Ρομά τις πρώτες ώρες της καραντίνας έστησαν γλέντι, με εκατοντάδες άτομα να συνωστίζονται.

Επειδή η κατάσταση ξεφεύγει, Τσιόδρας και Χαρδαλιάς μετέβησαν εκεί και σε συνεργασία με τον Δήμο και φορείς, πήραν μια πρώτη απόφαση να κλείσουν λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία. Αυτό κρίνεται αναγκαίο διότι άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές.

Ακόμη θα μπει επισήμως σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και θα επιστρατευτεί ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στο ιατρικό κέντρο «Αρωγή».

Ο διευθυντής της ομάδας απόκρισης και ετοιμότητας του ΕΟΔΥ Σπύρος Σαπουνάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι από το πρωί έγιναν 150 έλεγχοι σε όλους τους κατοίκους του αρχικού οικισμού και μετά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει κάνει ήδη 200 ελέγχους και συνεχίζει. “Έχουμε κάνει όλους τους ευάλωτους. Θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και να δούμε εν συνόλω ποια είναι η κατάσταση στην περιοχή” τόνισε ο κ. Σαπουνάς. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης