Κλειστό για μια ακόμη εβδομάδα το λιανεμπόριο

Tο άνοιγμα των καταστημάτων με click away, των κομμωτηρίων/καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων μετατίθεται για τις 18 Ιανουαρίου, μαζί με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα υπάρχοντα μέτρα πρόληψης (μάσκες, αντισηπτικά, κλπ). Παρατείνεται επίσης η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή παρεμπιπτόντως, δηλαδή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Ενώ ως προς τις κηδείες υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή α’ βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων.

Σχετικά με τις εταιρείες, συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλε-εργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, καθώς και η εξυπηρέτηση του κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, εξακολουθούν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες, με ορισμένες επιπλέον δίκες, ιδίως εκούσιας δικαιοδοσίας. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης