Κεφαλλονιά: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για τον εμπρησμό του πούλμαν του ΟΣΦΠ

Πούλμαν ΟΣΦΠ εμπρησμός

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν μετά από έρευνες στο Αργοστόλι, τρεις νεαροί, ένας 17χρονος, ένας 23χρονος και ένας 21χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, το Σάββατο τα ξημερώματα στην περιοχή Λάσση, στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, που καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Το πούλμαν που δεν έφερε διακριτικά της ομάδας και ήταν σταθμευμένο έξω από ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή των ερυθρολεύκων χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των παικτών στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πόλο ανδρών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι τρεις συλληφθέντες είναι μέλη της τοπικής λέσχης φίλων του Παναθηναϊκού και εκτιμάται πως ο εμπρησμός έγινε ως αντίποινα της επίθεσης με πέτρες που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας μπάσκετ των "πρασίνων" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «η συμμετοχή τους στον εμπρησμό του λεωφορείου προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προσαγωγές υπόπτων και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες».

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις νεαροί τα ξημερώματα του Σαββάτου πήγαν στο σημείο με το αυτοκίνητο του 21χρονου. Στη συνέχεια ο 17χρονος περιέλουσε με βενζίνη το πίσω δεξί λάστιχο του λεωφορείου και έβαλε σε αυτό φωτιά, ενώ ο 23χρονος είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κεφαλλονιάς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης