Κεραυνοί Βγενόπουλου για ύποπτες διαδρομές και σχέσεις πολιτικών - Τύπου - Δικαιοσύνης.

Η δικάιωση Βγενόπουλου μετά από πολύχρονο αγώνα για την Λαϊκή Τράπεζα τον έφερε σε θέση επιτιθέμενου. Με συνέντευξη Τύπου και δίνοντας ονόματα περιέγραψε σχέσεις ισχυρής διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, δημοσιογρ΄σαφων και δικαστικών.

Εξήγησε ότι στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού στο οποίο έχει προσφύγει η MIG και άλλοι επενδυτές διεκδικώντας 1,2 δις. ευρώ επειδή η Λαική Τράπεζα καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις  οργάνων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Να γιατί με κυνηγούσαν" είπε.

Αρχικά ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στη "συκοφαντική εκστρατεία" που δέχεται ο όμιλος του και ο ίδιος προσωπικά από τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη. «Στις 12 Ιανουαρίου του 2012, ο δημοσιογράφος είχε έρθει στο γραφείο μου» είπε «και ρώτησε αν η εταιρεία κάνει χορηγίες, προσθέτοντας ότι παρέχει υπηρεσίες αποδελτίωσης και πως επειδή η εικόνα του ομίλου δεν ήταν πολύ καλή, «θα μπορούσε να βοηθήσει».

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης o Κ. Βαξεβάνης είπε ο κ. Βγενόπουλος, απέκτησε πολιτικά ερείσματα, κάτι που του επέτρεπε να επεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Τα  διάφορα θέματα που αναφέρει αναβιβάζονται από ορισμένα όργανα της δικαιοσύνης ως θέματα, κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ενώ με παραινέσεις του παρακινεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις σε υπουργούς, τόνισε.

Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης υιοθετώντας θέσεις του Κ. Βαξεβάνη για την έρευνα που αφορούσε στη MIG.

Ακόμη αποκάλυψε ότι υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή απόρρητων εγγράφων από τους κ.κ. Αγγελή (Εισαγγελέα Εφετών) και Βαξεβάνη. Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015. Για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει ταχύτατα η υπόθεση; αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι ο ένας συνεχίζει να δίνει στον άλλον στοιχεία δικογραφιών.

 Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν καταφέρεται  εναντίον του κ Τσίπρα ή της κυβέρνησης. « Εγώ εξηγώ τις απίστευτα άστοχες ενέργειες του υπ. Δικαιοσύνης. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω Μέσα Ενημέρωσης ούτε έχω δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Η ερμηνεία για ότι γίνεται σε ότι αφορά εμάς ακούει στο όνομα «Βαξεβάνης». Οι καταγγελίες μου πρέπει να ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης