Καταστροφική η πραγματικότητα στα ακίνητα

Η ακίνητη περιουσία βάλλεαι από την υπερφορολόγηση αλλά όχι μόνο. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας 'Έθνος" πειγράφεται η ζοφερή πραγματικότητα: "Ξενοίκιαστα καταστήματα και διαμερίσματα από ενοικιαστές που άφησαν «φέσια» στους ιδιοκτήτες τους, από πολίτες που δεν άντεξαν την κρίση και επέστρεψαν στα πατρικά τους αλλά κι από επιχειρηματίες που έκλεισαν τις εταιρείες τους είναι το σκηνικό που αντικρίζει κανείς στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Β. Ελλάδα και στην Κρήτη.

Από την έρευνα του «Εθνους» αναδεικνύεται επίσης πως πολλοί ιδιοκτήτες «πάγωσαν» τις εξώσεις, καθώς έτσι προσδοκούν να εισπράξουν τα καθυστερούμενα ενοίκια για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ, ενώ ενοικιαστές επιλέγουν τη συγκατοίκηση και μάλιστα σε διαμερίσματα που δεν εξαρτώνται από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας.

Ειδικότερα, στην αγορά κατοικίας στην Αθήνα καταγράφεται πτώση των ενοικίων έως και 50% εξαιτίας της υπερπροσφοράς σπιτιών, της μείωσης των εισοδημάτων των ενοικιαστών αλλά και από τα «φέσια» που άφησαν οι κακοπληρωτές στους ιδιοκτήτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης