Κίνημα κυβερνητικών βουλευτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Κόντρα με κυβέρνηση και τρόικα

Μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας ετοιμάζουν κυβερνητικοί βουλευτές, προειδοποιώντας ότι η απάνθρωπη αυτή απαίτηση της τρόικας δεν θα περάσει. Μάλιστα υπάρχει σχέδιο να καταθέσουν σχέδιο νόμου επ΄αυτού!

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης προανήγγειλε: «Βουλευτές από τα δύο κόμματα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου θα πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για προστασία της κύριας κατοικίας». Ωστόσο μρτά την δημοσιοποίηση των προθέσεων αυτών η κυβέρνηση δν θα αιφνιδιαστεί.

Μια τέτοια τροπολογία μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από εκατό υπογραφές, από όλα τα κόμματα, κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αλλωστε, κατά της κυβερνητικής πρόθεσης για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών έχουν ήδη μιλήσει δημοσίως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Κ. Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και οι Νικήτας Κακλαμάνης και Σοφία Βούλτεψη από τη Νέα Δημοκρατία, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι αν φέρει μία τέτοια διάταξη στη Βουλή, δεν πρόκειται να περάσει.

Επίσης πολλοί βουλευτές της πλειοψηφίας φέρονται αποφασισμένοι όχι μόνο να μην ψηφίσουν μια τέτοια πρόταση αλλά αντιθέτως να συμμετάσχουν σε μια κοινή πρωτοβουλία βουλευτών προκειμένου να αποτρέψουν την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μία διάταξη που θα φτωχοποιήσει αμέσως εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Η κυβέρνησ υποστηρίζει ότι η πίεση της τρόικας για πλήρη κατάργηση, και χωρίς προϋποθέσεις, της απαγόρευσης των πλειστηριασμών είναι αφόρητη. Βουλευτές της πλειοψηφίας όμως συλλέγουν ήδη στοιχεία ώστε η τροπολογία που προτίθενται να καταθέσουν να μην είναι «πρόχειρη» και να μην περιοριστεί μόνο στο αίτημα για παράταση της απαγόρευσης του πλειστηριασμού για ένα χρόνο.

Η τροπολογία -εφόσον κατατεθεί- θα προτείνεται και η μείωση από το 30% στο 20% της υποχρέωσης που έχει σήμερα ο πολίτης να καταβάλλει από το μηνιαίο εισόδημά του στην αποπληρωμή δόσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης